Gebruikersinstellingen

De gebruikersinstellingen zijn onderverdeeld in 4 gebieden.

• Persoonsgegevens
  • Weergave en functies
  • Trainingswaarden
  • Gegeven polswaarden

De instellingen zijn analoog aan de instellingen die op de elektronische displays uitgevoerd kunnen worden. Er zijn kleine verschillen tussen CARDIO CARD en USB-stick.

Persoonsgegevens

Onder de persoonsgegevens kunnen de volgende gegevens worden bewerkt:

• Naam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Gewicht
  • Lengte
  • Trainingsactiviteiten
  • Rustpols

Op basis van uw geboortedatum wordt uw leeftijd en vervolgens de maximale pols berekend, die gebruikt wordt voor de polswaarden onder Gegeven polswaarden.

De velden Trainingsactiviteiten en Rustpols zijn alleen beschikbaar bij USB-sticks.

Weergave en functies

In dit gedeelte kunnen instellingen voor de training en de weergave van de trainingswaarden worden vastgelegd.

Omrekening: dient voor de omrekening van het toerental in snelheid. Deze functie is alleen beschikbaar bij fietsergometers.
Maximaal vermogen: het maximale vermogen geeft een vermogensgrens aan voor het trainingsapparaat.
HRC-startvermogen: dient bij het trainingsapparaat als startvermogen in het bereik van 25 - 100 watt bij polsprogramma's. Deze instelling wordt ook na een pauze gebruikt.
Warming-up/cooling-down vermogen: geeft een doelvermogen aan in het bereik van 25 - 100 watt, waarbij de 'warming-up' start en de 'cooling-down' eindigt.
Warming-up/cooling-down duur: bepaalt de duur tussen 60 en 240 seconden.
Energieberekening: geeft aan of het energieverbruik (realistisch) of de energieomzet van de ergometer (fysisch) getoond moet worden.
Energie-eenheid: dient voor de weergave in kcal of kJ.
Registratiecyclus: geeft aan met welke tussenpozen de elektronische displays gegevens genereren bij de trainingsregistratie.

Trainingswaarden

Dit zijn voorgegeven waarden voor de training. Het elektronische display telt af vanaf deze waarden en geeft een signaal als ze bereikt zijn.

• Energieverbruik
  • Trainingstijd
  • Trainingsafstand

Gegeven polswaarden

Via de gegeven polswaarden kan de polssturing worden beïnvloed.

• De maximale pols (220-leeftijd) geeft de berekende polswaarde op basis van de geboortedatum volgens de formule '220-leeftijd'.
  • De maximale pols kan individueel worden aangegeven.
  • Via alarm bij overschrijding maximale pols geeft het elektronische display een signaal af, zodra de maximale pols overschreden wordt.
  • De controle van de streefpols biedt 4 mogelijkheden:
    • Vetverbranding 65%
      De waarde 65% van de maximale pols wordt als polswaarde gecontroleerd of geregeld.
    • Fitness 75%
      De waarde 75% van de maximale pols geldt als basis.
    • Handmatige voorgegeven percentage
      Een %-waarde tussen 40 en 90% van de maximale pols kan individueel worden aangegeven.
    • Handmatig voorgegeven polswaarde
      Een polswaarde tussen 40 en 200 kan individueel worden aangegeven.

De geselecteerde streefpols wordt bij polsprogramma's als richtlijn overgenomen. In de training wordt deze waarde bereikt door vermogensregeling en gedurende de training vastgehouden. In de andere trainingsprogramma's dient deze waarde als oriëntatie, voor een polsbereik van 10 slagen onder of boven de streefpols, waarbinnen getraind moet worden.